SAMARBETEN

“Tack till er som har startat detta, våra kvinnor och barn uppskattar detta så mycket. Vi har det så mysigt på fredagar, efter att vi hämtat maten hos er så äter vi tillsammans allihop. Maten som blir över tar kvinnorna med att äta på över helgen. Det är verkligen uppskattat och vi är så nöjda, så ännu en gång ett stort TACK! “
Kristianstads kvinnojour. 

“Vi är mycket tacksamma för gesten att skänka mat istället för att slänga den. Det hjälper människor som t.ex. inte har pengar till mat att orka klara av sin vardag till att bli mer mottagliga för arbetet för ett drogfritt liv. Vi har många klienter som ser fram emot de dagar då vi får maten. Glada gör de sina små matlådor. Ni gör verkligen samhället en stor tjänst med detta. Maten når ut till en bredare kundkrets. Våra klienter är oerhört tacksamma. ”
Anki Bagan
Enhetschef Boendebasen i Kristianstad.

”Vi önskar att fler restauranger och affärer följde Chili &Woks ledning i matsvinnsfrågan, dvs. att proaktivt söka ett sätt att donera maten istället för att slänga. Solikyls mottagare är väldigt tacksamma över att få ta del av Chili & Woks goda mat. ”
Bruno M. Chies,
Solikyl

Tack för 2018 års generösa solidaritet med den ljuvliga maten som vi på Caritas har tagit emot. Så klokt att dela med sig av ett överskott istället för att slänga maten i soptunnan. Aptiten och glädjen har varit stor för såväl äldre människor som bott många år i stadsdelen som för asylsökande och nyanlända flyktingar. 
Madlin och Gun, 
Caritas Tynnered.

”Ni hjälper oss att hjälpa människor som saknar det som de allra flesta här i Sverige ser som självklart; mat på bordet. Det är med stor tacksamhet vi samarbetar med er i detta, främst för människor skull men också för miljön. ”
Hanna Smedjegård,
löjtnant Frälsningsarmén Borlänge.

”Hela människan Jönköping inledde ett samarbete med Chili & Wok A6 Jönköping under hösten 2018. Hela människan Jönköping arbetar för och med utsatta grupper i vårt samhälle och har så gjort under mer än 40 år. Maten som doneras från Chili & Wok används i vår dagcenterverksamhet där lunch serveras 5 dagar/vecka till mellan 30-50 personer dagligen. Utöver detta kan vi göra ett antal matlådor till behövande som på detta vis kan erhålla en guldkant på en i övrigt grå vardag. ”
Gunnar Dahlqvist, verksamhetschef
Hela människan Jönköping.